Президентът на Украйна Володимир Зеленски назначи бившия първи заместник-министър на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски назначи бившия първи заместник-министър на
Коментари Харесай

Зеленски назначи Олександър Павлик за нов началник на сухопътните войски

Президентът на Украйна Володимир Зеленски назначи някогашния първи заместник-министър на защитата Олександър Павлюк за нов командващ на сухопътните войски на Украйна, според декрет, оповестен в неделя.

Павлюк заменя генерал-полковник Олександър Сирски, който по-рано тази седмица беше назначен за командващ въоръжените сили на Украйна.

Междувременно Зеленски разгласи още пет висши военни назначения, с което попълни актуализирания екип за подсилване на защитата на Украйна против съвсем двегодишната инвазия на Русия.

Преди дни украинският президент публично удостовери, че освобождава като пълководец на Въоръжените сили. Решението беше предстоящо на фона на продължаващите към този момент седмица клюки за готвената промяна.

" Искам визията за войната да бъде идентична за нашите бойци в Роботино или Авдиевка, както и в генералния щаб. Проведох десетки диалози с командири на друго равнище. Разговарях с бригадните генерали Андрий Гнатов, Михайло Драпати, Игор Скибюк и полковниците Павел Палиса и Вадим Сухаревски. Всички те се разискват за управителни ръководни позиции в армията и ще служат под управлението на най-опитния украински пълководец ", по този начин аргументира преди дни решението си Зеленски.

Рокадите в украинското военно управление идват в необикновен миг.

Украйна се пробва да промени метода, по който активизира цивилни в армията. Все още не е ясно по какъв начин уволнението на Залужний ще се одобри от самите бойци на фронта. Според някои интернационалните наблюдаващи промяната може да се отрази и в политически проект, като утежни рейтинга на Зеленски.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР