Президентът на Украйна Володимир Зеленски направи изненадващо видео появяване на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски направи изненадващо видео появяване на
Коментари Харесай

Зеленски призова за увеличаване на износа на енергия на форума в Доха 


Президентът на Украйна Володимир Зеленски направи изненадващо видео появяване на форума в Доха в Катар, призовавайки богатата на сила нация и други страни да усилят производството си, с цел да противодействат на загубата на съветски енергийни доставки, оповестява Асошиейтед прес.

Володимир Зеленски прикани Организацията на обединените народи и международните сили да му се притекат на помощ, защото той направи поредност от други обръщения по света от началото на войната на 24 февруари. Той съпостави унищожаването от Русия на пристанищния град Мариупол с сирийските и съветските опустошения на град Алепо по време на сирийската война.

Те унищожават нашите пристанища“, сподели Зеленски. Липсата на експорт от Украйна ще нанесе удар на страните по света, добави той.

Украинският президент прикани страните да усилят износа си на сила – нещо изключително значимо, защото Катар е международен водач в износа на природен газ. Западните наказания нарязаха надълбоко съветския експорт, който е от решаващо значение за европейските народи.

На място беше и саудитският външен министър принц Фейсал бин Фархан, основният посланик на най-големия експортьор на нефт в света. Досега Саудитска Арабия съобщи, че ще се придържа към индустриалния график на ОПЕК+, който картелът подписа с Русия и други производители. Кралството също по този начин съобщи, че няма да носи отговорност за по-високите цени, защото се оправя с офанзивите на йеменските бунтовници хути на фона на дългогодишната му война в най-бедната страна в арабския свят.

Зеленски разкритикува Русия за това, което той дефинира като опасност за света с нуклеарните си оръжия, повишавайки опцията за потребление на тактически нуклеарни оръжия на бойното поле. Русия се хвали, че може да унищожи с нуклеарни оръжия освен избрана страна, само че и цялата планета, добави украинския държавен глава, представен от news.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР