Президентът на Украйна Володимир Зеленски благодари днес на Камарата на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски благодари днес на Камарата на
Коментари Харесай

Зеленски и Нетаняху благодариха на САЩ за военната помощ

П резидентът на Украйна Володимир Зеленски благодари през днешния ден на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати, както и персонално на ръководителя ѝ Майк Джонсън, че " са оставили историята на верния път ", откакто долната камара на американския парламент утвърди военната помощ за Украйна , съобщи Ройтерс.

" Благодарен съм на американската Камара на представителите, и на двете партии, и персонално на ръководителя (на Камарата на представителите) Майк Джонсън за решението, което остави историята на верния път ", написа украинският държавен глава в обществената платформа " Екс ".

Today, we received the awaited decision on the US aid package that we long fought for. And a very significant one. Our warriors on the front lines, as well as our cities and villages suffering from Russian terror, will feel it.

The U.S. House of Representatives voted on it…
— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa)
Помощта за Украйна, която бе гласувана настрана, е в един законопроект с военната помощ за Израел и за Тайван на обща стойност 95 милиарда $.

Президентът Зеленски съобщи още, че законопроектът, който в този момент би трябвало да бъде утвърден и от горната камара на американския Конгрес - Сената, " ще предотврати разгръщане на войната, ще избави хиляди животи ". " Ще помогне на нашите две народи да станат по-силни ", гласи написаното от президента на Украйна, представен от Ройтерс.

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху съобщи, че утвърждението на Камарата на представителите на Съединени американски щати на нова военна помощ в размер на милиарди долари демонстрира мощна поддръжка за Израел и " пази западната цивилизация ".

Общо 13 милиарда $ военна помощ бяха отпуснати за историческия съдружник на Америка във войната му против Хамас, макар възходящата интернационална угриженост за ориста на цивилните в Газа.

В обява в обществената мрежа X Нетаняху съобщи: " В момента се чака да бъде осъществена инспекция на положението на Газа: " Конгресът на Съединени американски щати преди малко одобри с голямо болшинство доста скъп законопроект за помощ, който показва мощна двупартийна поддръжка за Израел и пази западната цивилизация. Благодаря ви, другари, благодаря ви, Америка! "

Thank you for your leadership which led the efforts to pass the Israel aid package in the House of Representatives today. And thank you Minority Leader for supporting it.
The vote on the Israel aid package with an overwhelming bipartisan support…
— ישראל כ ”ץ Israel Katz (@Israel_katz)
Външният министър на Израел добави, че това " изпраща мощно обръщение към нашите врагове ".

" Гласуването на пакета от ограничения за помощ на Израел с голяма двупартийна поддръжка потвърждава мощните връзки и стратегическото партньорство сред Израел и Съединени американски щати и изпраща мощно обръщение на нашите врагове ", написа Израел Кац в X.

" Надявам се, че скоро ще мине през Сената със мощна двупартийна поддръжка ", добави той.

Кац благодари на ръководителя на Камарата на представителите Майк Джонсън за неговото " водачество, което докара до напъните за приемане на пакета за помощ на Израел " и на водача на малцинството в Камарата на представителите Хаким Джефрис " за поддръжката му ".

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР