Президентът на Украйна Владимир Зеленски призова НАТО да предостави на

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски призова НАТО да предостави на
Коментари Харесай

Зеленски призова за военна помощ от НАТО, предупреди за опасност всички съседи на Русия

Президентът на Украйна Владимир Зеленски прикани НАТО да даде на Киев неограничена военна помощ. Това стана един месец след нахлуването на Русия в Украйна по време на изключителната среща на върха на НАТО. " За да избави хората и своите градове, Украйна се нуждае от военна помощ без ограничавания. По същия метод, по който Русия употребява цялостния си боеприпас без ограничавания против нас ", съобщи той посредством видеовръзка пред представители на НАТО.

Въпреки че благодари на членовете на западния боен алианс за предоставеното до момента отбранително съоръжение, украинският президент прикани за нападателни оръжия. " Можете да ни дадете един % от всичките си самолети. Един % от вашите танкове. Един %! " Зеленски упрекна Русия, че разполага с фосфорни бомби, които разпръскват прахуляк, който се възпламенява при контакт с О2 и предизвиква тежки изгаряния. " Между другото, тази заран бяха употребявани фосфорни бомби. Руски фосфорни бомби. Отново бяха убити възрастни хора и още веднъж бяха убити деца ", сподели Зеленски. " Алиансът може да предотврати гибелта на украинците от съветските удари, от съветската окупация, като ни даде всички нужни оръжия. "
Русия ще " унищожи свободата " в Европа и ще преследва своите съседи, предизвести украинският президент Владимир Зеленски. " Ако Украйна не издържи и не се отбрани, това би означавало, че... всички съседи на Русия оттук насетне са в заплаха ", сподели той в тирада, която бе посрещната с бурни аплодисменти. " Русия потегли на война против Украйна, тъй като желае да напредне още повече в Европа, желае да унищожи свободата в Европа ", посочи Зеленски. " Това е фундаментално предизвикателство за европейската система за сигурност и защита ", сподели украинският президент и прикани Европа да одобри пакет от тежки седмични наказания против Русия.

Той предизвести Швеция, че Москва е взела на прицел нейния остров Готланд в Балтийско море. През 2018 година, след анексирането на Крим от Русия, Швеция възобнови работата на гарнизона си на остров Готланд, откакто го закри през 2004 година " Това би означавало, че сте в заплаха, тъй като единствено морето ви разделя от тази нападателна политика ", сподели той. " Руските пропагандисти към този момент разискват в ефир, в телевизионни излъчвания, по какъв начин Русия ще окупира остров Готланд и по какъв начин ще го управлява в продължение на десетилетия ", добави той. " Те считат, че ще е комфортно да конфигурират там системи за противовъздушна защита и бази, с цел да прикрият настъплението към балтийските страни ".

Зеленски благодари на Швеция за поддръжката, откакто тя се съгласи да изпрати оръжия на една страна във война като неговата за първи път от 1939 година насам. Без да е член на НАТО и публично военно необвързана, Швеция разгласи през днешния ден втора доставка на 5000 противотанкови гранатомета. Подкрепата за участие в НАТО набъбна в Швеция след нахлуването на Русия, само че министър-председателят Магдалена Андершон към този момент изключва тази концепция. Присъединяването към алианса рискува да " дестабилизира " Северна Европа, сподели тя. Зеленски, който през последните седмици направи голям брой изяви посредством видеовръзка пред парламентите на други страни, направи послание и на изключителната среща на върха на НАТО. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР