Президентът на Украйна Владимир Зеленски освободи Валерий Залужни от длъжността

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски освободи Валерий Залужни от длъжността
Коментари Харесай

Войната за власт в Украйна се развихря! Зеленски отстрани Залужни като главнокомандващ ВСУ

Президентът на Украйна Владимир Зеленски освободи Валерий Залужни от длъжността главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна. Това оповестява РИА Новости, базирайки се на информация от някогашния народен представител от Върховната рада на Украйна Борислав Береза.

По известията на редица украински медии, на мястото на Залужни е назначен началникът на Главното разследващо ръководство (ГУР) на Министерството на защитата на Украйна Кирил Буданов.

Официално удостоверение на тази информация няма.



Различни източници от към една година оповестяват за спора сред Зеленски и Залужни. Миналия октомври вестник The Times писа, че главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни и президентът на страната Владимир Зеленски не могат да доближат до единодушие по отношение на целесъобразността от завършването на контранастъплението.

„ написа изданието.

По-рано списание Newsweek заяви, че в управлението на Украйна назрява раздор поради контранастъплението. Украинският президент Володимир Зеленски е изправен пред неосъществим избор: да тръгне „ ва – банк “, продължавайки несполучливото контранастъпление, рискувайки да загуби всичко, или да понижи загубите си и да одобри политически опустошителното за него проваляне.

Липсата на прогрес ускори стратегическия спор на най-високите равнища на украинското държавно управление, описаха пред Newsweek източници, осведомени с полемиките, противопоставяйки някои чиновници в президентската администрация против военните командири.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР