Президентът на Украйна призна в поредното си видеообръшение, че ситуацията

...
Президентът на Украйна призна в поредното си видеообръшение, че ситуацията
Коментари Харесай

Зеленски: Имаме спешна нужда от артилерия и противовъздушна отбрана

Президентът на Украйна призна в следващото си видеообръшение, че " обстановката в няколко елементи от фронтовата линия е извънредно тежка ".

Вододимир Зеленски добави, че Русия се " възползва от забавянето на помощта за Украйна ".

 
Имаме доста осезаеми проблеми. Изпитваме недостиг на артилерия, средства за противовъздушна защита на фронта, повече далекобойни оръжия. Работим интензивно с нашите сътрудници, с цел да обновим и разтеглим поддръжката.
Володимир Зеленски – президент на Украйна 

Руските сили минават в нахлуване в Източна и Южна Украйна и преди дни превзеха мощно укрепения град Авдеевка в Донецка област, с което реализираха първата си огромна победа от завладяването на Бахмут през май 2023 година

Украинската войска съобщи, че е изправена пред " масиран огън " от страна на съветските сили, които подхващат атака в Запорожка област.

Саша Вакулина, Euronews: Забавянето на западната поддръжка за сигурността на Украйна евентуално оказва помощ на Русия да стартира настъпателни интервенции по няколко бранша на фронтовата линия, с цел да окаже напън върху украинските сили.

Руските сили сега организират минимум три настъпателни интервенции – по продължение на границата на Харковска сЛуганска област, изключително в направление Купянск и Лиман; във и към Авдеевка; и покрай село Роботине в западната част на Запорожка област.

Преди няколко дни представителят на оперативно-стратегическа група Таврия съобщи, че Русия е съсредоточила повече войски на фронта при Орихов, в сравнение с при Авдеевка.

Вероятно руснаците ще се опитат да напреднат към село Роботине. Този регион беше освободен от украинските сили в края на август 2023 г. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР