Президентът на Украйна почете паметта на тримата военни летци, които

...
Президентът на Украйна почете паметта на тримата военни летци, които
Коментари Харесай

Зеленски почете паметта на трима украински военни летци, загинали при сблъсък във въздуха

Президентът на Украйна уважи паметта на тримата военни летци, които починаха при конфликт на два образователни самолета над Житомирска област, в Деня на украинската авиация. Володимир Зеленски даде обещание и задълбочено следствие на злополуката.

" Вчера имаше злополука в небето над Житомирска област. Загинаха трима водачи. Сред тях беше Андрий Плишчиков. Той беше офицер, един от тези, помогнали доста на страната ни. Моите съболезнования на фамилиите и околните, на всички, които са познавали тези момчета. Разследването на случая е в ход. Всички условия ще бъдат изяснени ", съобщи Зеленски.

Репутацията на украинските военни летци е от изключителна значимост за Киев, означават международните организации. От месеци Украйна упорства пред западните си съдружници да бъде въоръжена с американски изтребители Ф-16, с цел да може да се опълчи по-ефективно на руснаците във въздуха. Няколко страни към този момент дадоха обещание да обучат украински водачи в ръководството на Ф-16 и да доставят такива бойни самолети на украинските военновъздушни сили.

Зеленски сподели още, че към този момент съвсем 30 страни са се включили към декларацията на Г-7 по отношение на гаранциите за сигурността на Украйна. Водят се двустранни договаряния с Канада, Съединени американски щати и Обединеното кралство по този въпрос.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР