Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви, че американският държавен секретар

...
Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви, че американският държавен секретар
Коментари Харесай

Порошенко обяви, че му е обещана военна и пълна подкрепа от САЩ

Президентът на Украйна Петро Порошенко съобщи, че американският държавен секретар Майк Помпео , по време на телефонен диалог на 27 ноември, дава обещание на Киев поддръжка в отбрана на суверенитета на страната.

" По време на телефонен диалог с Майк Помпео, той ми даде обещание, че Съединени американски щати ще окажат цялостна помощ, в това число военна помощ , с цел да защитят суверенитета на Украйна ", разяснява Порошенко пред СиЕнЕн, представен от ТАСС.

Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Хедър Науер оповестява за телефонен диалог сред Порошенко и Помпео, по време на който е разисквана обстановката към Керченския пролив. След това, съгласно едно общо документално изказване на Науер, това е единствено поддръжката на Съединени американски щати за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, без да се загатва някаква военна помощ .

 Тръмп мисли да анулира срещата си с Путин
Тръмп мисли да анулира срещата си с Путин

Не харесва експанзията сред Украйна и Русия и въобще не я желае

Според признатия през август бюджетът за защита на Съединени американски щати за 2019 година, се включва продължение на военната помощ за Украйна, като са обещани 250 млн. $ в доставки за Киев , в това число и отбранителни въоръжения . В бюджета на Съединени американски щати за настоящата година за тази цел са отпуснати 200 млн. $.

Като част от американската военна помощ, в края на лятото на Украйна са доставена оръжия и муниции: 3,5 хиляди стрелкови оръжия, над 3,1 хиляди мини, към 2 милиона патрона, към 34 хиляди детониращи устройства и 52 000 ракети. В допълнение, по-рано бе обявено за доставката на противовъздушни системи Javelin, бронирани коли " Хамър " и гранатомети .

 Киев желае от Съединени американски щати военна база в Украйна
Киев желае от Съединени американски щати военна база в Украйна

Военната база ще обезпечи дълготрайната сигурност на Украйна

Към момента, представители на американската войска, в качеството си на инструктори се намират на територията на полигона Яворовск в региона на Лвов , а от август 2017 година военна американска група от 1-ви мобилен батальон на американския флот построява действен център в Очаков .

Това строителство се реализира по линията на военната помощ , която Съединени американски щати дават на съдружниците си. Предполага се, че оперативният център ще бъде употребен от украинците по време н а военноморски и комбинирани оръжейни тренировки . Междувременно украински специалисти не изключват, че в бъдеще Съединени американски щати могат да употребяват базата в Очаков за свои цели , основно за осъществяване на разследващи действия, добавя ТАСС.

 Русия разпростира С-400 в Крим
Русия разпростира С-400 в Крим

Те ще са изцяло функциониращи до края на годината
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР