Президентът на Украйна благодари на лидерите на страните от Г-7,

...
Президентът на Украйна благодари на лидерите на страните от Г-7,
Коментари Харесай

Зеленски подписа споразумения със САЩ и Япония

Президентът на Украйна благодари на водачите на страните от Г-7, че се съгласиха да държат глобените съветски активи запорирани, до момента в който Москва не изплати репарации за нахлуването си в Украйна.Това съглашение проправя пътя за кредитен пакет от 46 милиарда евро за Киев, финансиран от лихвите от замразените активи на Централната банка на Русия.Подробностите към момента се прецизират, само че тези средства може да стигнат до Киев преди края на годината.
Ключовият резултат за нас е, че ще има повече системи за противовъздушна защита. „ Пейтриът “ на процедура е към този момент украинска дума. Ще има още съоръжение и нужни доставки за фронта. Бяха взети решения по отношение на потреблението на съветски активи в интерес на Украйна, като Г-7 направи забележителна първа стъпка по повод отпущането на 50 милиарда $.
Володимир Зеленски – президент на Украйна

Зеленски завърши първия ден от форума на Г-7 с подписването на две нови съглашения с интернационалните сътрудници. Първото е със Съединени американски щати, срокът е за 10 години, а двамата с американския президент Байдън го дефинираха като „ крайъгълен камък “.
Това е проект, който е в развой на осъществяване. С нашите украински другари обсъждаме детайлите. Придвижваме се към завършването. Всички знаем какво е способна да направи Украйна, когато получи качества да се отбрани.
Джо Байдън – президент на Съединени американски щати

Зеленски подписа и 10-годишно съглашение за сигурност с Япония, по силата на което азиатската страна ще отпусне на Украйна 4.1 милиарда евро за сигурността, защитата и филантропични потребности.Украинският водач дефинира това съглашение като „ историческо “, защото е първото, което страната му подписва с страна отвън НАТО.А в Бриндизи деятели от групата „ Не на Г-7 “ проведоха антивоенен митинг, разпространяван като „ Вечерята на бедните хора “.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР