Президентът на УЕФА предупреди, че много европейски клубове застрашават икономическата

...
Президентът на УЕФА предупреди, че много европейски клубове застрашават икономическата
Коментари Харесай

Президентът на УЕФА предупреди клубовете да внимават с разходите

Президентът на УЕФА предизвести, че доста европейски клубове " заплашват икономическата си резистентност " заради непрекъснато възходящите заплати на играчите. Възнагражденията им са се нараснали приблизително с 16 % спрямо равнищата отпреди пандемията.

Ръководният орган на европейския футбол разгласява своя относителен отчет - обзор на финансовия пейзаж на европейския футбол, в който се акцентира по какъв начин спортът се връща към естественото си положение след икономическите провокации на.

В отчета се показва, че приходите в близо 150 клуба са се нараснали приблизително с 4.6 %, а приходите от спонсори и търговци са с 13% по-високи от равнищата преди пандемията. По време на здравната ръфам клубовете претърпяха загуби от към седем милиарда евро.

Въпреки това се показва угриженост за оперативните разноски, които са нарастнали с 11 %, до момента в който финансовите разноски са се нараснали с 18%, като главният провинен за това са заплатите на играчите.

" Въпреки невижданите разтърсвания през последните години заплатите продължиха да порастват, като се покачиха приблизително с 16% в съпоставяне със стандартите преди пандемията. Заплатите на играчите от елитните дивизии да вземем за пример са се нараснали повече от два пъти през последното десетилетие. И въпреки че това единствено по себе си не е отрицателна наклонност, ясно е, че доста от тях заплашват икономическата си резистентност в безразсъдното си гонене на триумфа ", разяснява Чеферин.

Чеферин добави, че УЕФА би трябвало да остане бдителна и " прецизно да ползва " разпоредбите, свързани с финансовата резистентност както на европейско, по този начин и на национално равнище.

" Миналото лято УЕФА направи първата крачка, като вкара първото предписание за съотношението на разноските на състава в новите правила за финансова резистентност, ограничавайки разноските за заплати, прехвърляния и възнаграждения на сътрудници ", добави президентът на УЕФА.

Според него е основно организацията да остане обективна, строга и поредна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР