Президентът на УЕФА Александър Чеферин обяви, че ще се кандидатира

...
Президентът на УЕФА Александър Чеферин обяви, че ще се кандидатира
Коментари Харесай

Чеферин призна, че ще се кандидатира за още един мандат

Президентът на УЕФА Александър Чеферин разгласи, че ще се кандидатира за трети мандат отпред на европейската футболна асоциация през идната година, споделя Телеграф. Новината бе обявена по време на среща на футболните федерации във Франкфурт, където ще се изтегли жребият за квалификациите за Евро 2024 в Германия. „ Президентът на УЕФА Александър Чеферин употребява опцията да благодари персонално на всички 55 асоциации за писмата с подрепа, които е получил през последните няколко седмици. Това значи, че той ще се кандидатира за нов мандат на идния през 2023 година Конгрес на УЕФА в Португалия “, оповестиха от организацията.

Последната дата за вписване на претендентите за президентския пост на УЕФА е 5 януари, преди гласуването на 5 април на сесията в Лисабон. Чеферин също нямаше съперник през 2019 година, до момента в който за първи път беше определен през 2016 година, когато победи холандеца Михаел ван Прааг с 42:13 гласа. Изборите през 2016 година бяха провокирани, откакто Мишел Платини беше отхвърлен от комисията по нравственос на ФИФА след скандал за приемане на пари от някогашния президент на ФИФА Сеп Блатер. Чеферин стана седмият президент на УЕФА през 2016 година.

УЕФА реши да не уголемява Европейското състезание. Ще се резервира формата с 24 тима. УЕФА прегледа опцията да усили броя на участниците до 32 страни, заяви Sky News. Организацията смяташе, че даването на спомагателни места би обезценило квалификационния цикъл на шампионата, правейки мачовете по-малко атрактивни и изисквайки съществена смяна на формата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР