Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обяви, че Турция скоро

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обяви, че Турция скоро
Коментари Харесай

Ердоган: Турция скоро ще прочисти Сирия от терористи

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган разгласи, че Турция скоро ще прочисти от терористи региони в Сирия и прикани съдружниците от НАТО да поддържат Анкара в битката против тероризма, заяви " Дейли сабах ".

" Десетки хиляди оръжия, машини и съоръжение са предоставени гратис на терористични групи в Северна Сирия, с които ние се борим ", сподели президентът пред дипломати по време на ифтар (вечеря през свещения за мюсюлманите месец Рамазан) нощес.

Ердоган засяга в изявлението си поддръжката на Съединени американски щати за сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН), обсъждани от Анкара като терористична организация, идентична с ПКК (Кюрдската работническа партия).

" Ние скоро ще прочистим регионите развъдници на тероризъм в Сирия и ще дадем опция на 4 милиона сирийци да се завърнат в родината ", сподели той.

Турските виновни представители алармират за допустима военна акция на сирийска територия под контрола на СЗН, на изток от р. Ефрат. Високопоставени чиновници в Анкара разискват също проекти за определяне на зона за сигурност в Северна Сирия, в която да не участват бойци на СЗН, за да се обезпечи националната сигурност на Турция, припомня " Дейли сабах ".

Ердоган акцентира още, че като член на НАТО и стратегически сътрудник Турция не може да одобри нейни съдружници да й вредят, като съответно загатна налагането на наказания от страна на Съединени американски щати.

" Всичко, което ние желаеме, е да забележим другарството на тези, които споделят, че са ни другари, и предаността на тези, които споделят, че са ни съдружници ", уточни той.

Ердоган приказва за двойни стандарти, които съгласно него се ползват в битката против тероризма, като съгласно него СЗН и ПКК са толерирани и даже " подкрепяни " в Европа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР