Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обеща, че страната му

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обеща, че страната му
Коментари Харесай

Ердоган: Анкара ще отговори подобаващо, ако САЩ ни наложат санкции

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган даде обещание, че страната му ще употребява ответни ограничения, в случай че Съединени американски щати вкарат наказания срещу плана за газопровода „ Турски поток “. Той съобщи това пред публицисти, до момента в който се връщаше от своята аудиенция в Малайзия, съобщи TACC, представена от организация " Фокус ".
„ Те (представителите на американските власти) приказват, че ще подхващат стъпки във връзка със С-400 и F-35. Но това са свършени обстоятелства, доста пъти към този момент сме говорили за това. Сега те не се срамят да кажат, че ще ни наложат наказания във вързка с „ Турски поток “. Във всеки случай, при сходни стъпки ние също ще наложим наказания “, съобщи Ердоган пред турския ефирен канал NTV.
Според Ердоган тази стъпка от страна на Съединени американски щати ще може да се смята за „ открита интервенция в делата на Анкара “.
Очаква се президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп да подпише военния бюджет за фискаланата 2020 година на 20 декември. По особено този проект планува въвеждането на антируски наказания, в това число върху енергетиката. Това включва и газопровода „ Северен поток-2 “ и „ Турски поток “. Освен това се плануват и наказания, част от „ Закона за отбрана на гражданското население на Сирия “ (CAESAR). Според този закон Русия ще бъде глобена поради поддръжката си за сирийските държавни сили по време на войната в близкоизточната страна.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР