Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган, който е яростен критик

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган, който е яростен критик
Коментари Харесай

Турция пусна петиция до Международния наказателен съд за повдигане на обвинения срещу Нетаняху

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган, който е гневен критик на дейностите на Израел в Газа, съобщи, че ще има съществени последствия, в случай че Израел продължи да заплашва с набези против чиновници на Хамас на турска територия, и съобщи, че страната му е подала петиция до Международния углавен съд (МНС) за покачване на обвинявания против Бенямин Нетаняху и други израелски чиновници за хипотетични военни закононарушения в Газа, заяви „ Гардиън “.



Коментарите на турския президент повториха предизвестията на други турски публични лица в отговор на ръководителя на израелската организация за вътрешна сигурност Шин Бет, който съобщи в аудиозапис, че неговата организация е подготвена да унищожи Хамас " на всяко място ", в това число и в Турция.

По отношение на правните стъпки Ердоган съобщи: " Внесохме военните закононарушения , осъществени в Газа, в дневния ред на съда и ще следим за това. Нетаняху няма да може да избегне заплащането на наказването за своите дейности. Рано или късно той ще бъде съден и ще заплати цената за осъществените от него военни закононарушения ".

Държавният глава на Турция също по този начин отхвърли мненията, направени в Израел по отношение на бъдещето на Газа, като съобщи, че проектите за буферна зона , предадени от Израел на няколко арабски страни и Турция, са неуважителни " към палестинците.



Ердоган съобщи, че бъдещето на Газа след войната ще бъде решено от палестинския народ и че Израел би трябвало да върне окупираните от него територии. Той също по този начин съобщи, че западната поддръжка за Израел, по-конкретно от страна на Съединени американски щати, е довела до актуалната обстановка в района.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР