Президентът на Турция Реджеп Таип Ердоган посочи израелския премиер Бенямин

...
Президентът на Турция Реджеп Таип Ердоган посочи израелския премиер Бенямин
Коментари Харесай

Ердоган обвини Нетаняху за атаката на Иран срещу Израел

Президентът на Турция Реджеп Таип Ердоган уточни израелския министър председател Бенямин Нетаняху като главен провинен за първата в историята директна офанзива на Иран против Израел. Той не насочи никакъв укор към Иран като причинител на експанзията.

„ Главният отговорник за напрежението, което сграбчи сърцата ни вечерта на 13 април, е Нетаняху и неговата кървава администрация “, твърди турският водач,цитиран от вестник " Сабах " и БГНЕС.

Ердоган, който непрекъснато подлага на критика Израел, укори и интернационалната общественост:

„ Тези, които мълчаха месеци наред за агресивното отношение на Израел, незабавно осъдиха иранския отговор. Самият Нетаняху е първият, който би трябвало да бъде наказан. "

Според него нападението на Израел на 1 април против иранското консулство в Дамаск е нарушаване на интернационалното право и " е капката, която преля чашата ".

Израелската страна тогава съобщи, че цел на офанзивата са били единствено терористи, които са взели участие в набези против Израел.

Иран изстреля повече от 300 дрона и ракети против Израел в късните часове на 13 април в отговор на израелската бомбардировка на консулския отдел на посолството му в Дамаск. Почти всички снаряди бяха прихванати от Израел и неговите съдружници.

След нападението на Иран против Израел,Турция прикани за " завършек на ескалацията " в Близкия изток,заявявайки, че има риск от разпалване на районна война, само че още веднъж без никакъв укор към Техеран.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР