Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви днес, че посредством ниските

...
Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви днес, че посредством ниските
Коментари Харесай

Ердоган: Ниските лихви ще намалят инфлацията и нестабилността на турската лира


Президентът на Турция Реджеп Ердоган съобщи през днешния ден, че чрез ниските лихви Турция ще понижи инфлацията в страната и неустойчивостта на обменните курсове на локалната валута, заяви телевизионният канал NTV, представен от БНР.

Изявлението е реалност, откакто турската лира падна до рекордно ниски равнища поради нападателната политика на централната банка на Турция за намаление на лихвите вследствие на оказвания от страна на президента напън.

Говорейки пред публицисти по време на противоположния полет след аудиенция в Доха, Ердоган повтори, че е срещу на високите лихвени проценти. Според него, размерът на валутните запаси на Турция не е проблем, макар интервенциите на централната банка на валутния пазар през предходната седмица.
 Войната на Ердоган против високите лихви прави богатите по-богати, а бедните по-бедни
Войната на Ердоган против високите лихви прави богатите по-богати, а бедните по-бедни

Опитът на президента да си завоюва поддръжката на гласоподавателите с неортодоскалните си стопански разбирания ще ударят на камък

Турският президент в същото време упрекна натрупването на складови ресурси от артикули за скока на цените и заплаши да наложи по-строги санкции.

" Вярвам, че ще обърнем тези офанзиви против нашата валута. Нека всички знаят това ", сподели Ердоган, представен от NTV.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР