Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви, че срещата с президента

...
Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви, че срещата с президента
Коментари Харесай

Ердоган: Започва нова ера

Президентът на Турция Реджеп Ердоган съобщи, че срещата с президента на Съединени американски щати Джо Байдън по време на срещата на върха на НАТО идващия месец ще означи началото на нова епоха, съобщи „ Хюриет дейли нюз”.

Отношенията сред Турция и Съединени американски щати, дългогодишни стратегически сътрудници и съдружници в НАТО, през последните години внезапно се утежниха. Ердоган обаче е оптимист, че Анкара ще води градивен разговор с новата администрация във Вашингтон и двустранните връзки ще бъдат укрепени.

„ Грижа ни е за нашия дълготраен и многоизмерен съюз със Съединени американски щати. Въпреки че от време на време имаме разлики, нашето партньорство и алианс съумяха да преодолеят всевъзможни затруднения”, сподели Ердоган. „ От Сирия до Либия, от битката против тероризма до енергетиката, от търговията до вложенията - имаме сериозен капацитет за съдействие със Съединени американски щати, " добави турският президент.

Ердоган съобщи, че Турция и Съединени американски щати би трябвало да вкарат в деяние механизми за икономическа тактика и партньорство и да се стремят към размер на търговията сред двете страни на стойност 100 милиарда $. „ Подобрявайки нашите стопански и търговски връзки, ние сме щастливи да забележим, че новата администрация на Съединени американски щати има същата воля като нас ", сподели Ердоган, отбелязвайки, че Турция в никакъв случай не е прибягвала до протекционизъм на икономическата политика по време на пандемията от ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР