Президентът на Турция Реджеп Ердоган получи право сам да обявява

...
Президентът на Турция Реджеп Ердоган получи право сам да обявява
Коментари Харесай

Ердоган получи правото сам да обявява мобилизация

Президентът на Турция Реджеп Ердоган получи право самичък да афишира готовност. Съответна наредба е оповестена в Държавен вестник, предава турската телевизия НТВ.

С изменените разпореждания за мобилизацията и военното състояние турският президент получи пълномощието независимо да афишира обща или частична готовност в страната при положение на съответни закани. Това се показва в новата законодателна наредба.

Правомощието за оповестяване на готовност е трансферирано на президента от държавното управление. Държавният глава ще може да вкарва с декрет режим на частична или обща готовност при положение на " въстание, сериозна опасност за националната сигурност на републиката, нейната териториална целокупност или война ". Това се отнася както за вътрешни, по този начин и за външни закани, осведоми Българска телеграфна агенция.

Актуализираният закон, който анулира редица разпореждания, признати от 1980 година насам, също по този начин гласи, че при положение на решение за готовност всички освободени преди този момент членове на въоръжените сили, жандармерията и бреговата защита ще се смятат за резервисти и може да бъдат извикани.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР