Президентът на Турция Реджеп Ердоган остро критикува израелския премиер Бенямин

...
Президентът на Турция Реджеп Ердоган остро критикува израелския премиер Бенямин
Коментари Харесай

Ердоган изригна срещу Израел: Терористична държава

Президентът на Турция Реджеп Ердоган остро подлага на критика израелския министър председател Бенямин Нетаняху, който преди този момент упрекна турската войска в закононарушения против цивилното население в сирийската провинция Африн.

„ Нетаняху прави много странни и неуместни изявления. Докато Турция се бори с терористичните групировки, Израел реализира политика на гнет, а не на битка с нарушители “, сподели турският водач в град Адана.

Турция продължава настъплението си в Ирак и Сирия

Ердоган: Турция е подготвена с нови интервенции в Сирия

Африн падна, турското знаме се вее

Ердоган също по този начин означи, че „ Нетаняху би трябвало да прояви откровеност и да престане да подлага на критика Турция “.

Турският президент атакува през вчерашния ден Израел за насилието по време на митингите на палестинци в линията Газа, обвинявайки го, че е употребявал „ непропорционална сила” и е направил „ безчовечна атака”.

„ Ей Нетаняху, съвземи се”, съобщи Ердоган в тирада пред жители преди окръжния конгрес в Адана на ръководещата Партия на справедливостта и развиването и продължи рецензиите си против Израел. „ Ти си терористична страна. Ясно е какво правиш в Газа, Ерусалим. Никой на света не те обича”.

Днес Нетаняху отхвърли турските рецензии по отношение на дейностите на израелската войска на 30 март. Тогава при конфликти край границата армията умъртви 16 палестинци, а над 1400 са били ранени по данни на здравното министерство на линията Газа.

Премиерът на Израел съобщи, че не приема да бъде поучаван „ от този, който необмислено бомбардира цивилни”.

В петък десетки хиляди палестинци се събраха покрай израелската граница на митинги, които би трябвало да продължат шест седмици. Протестиращите упорстват за правото на завръщане на палестинските бежанци, които са избягали или са били прогонени от домовете си във войната, последвала основаването на страната Израел през 1948 година

Израелската войска съобщи, че е разкрила огън по стачкуващите, които са замеряли бойците с камъни, коктейли „ Молотов”, стреляли са и са се пробвали да обхванат в Израел през граничните ограждения.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР