Президентът на Турция пропагандира идеята за , който може да

...
Президентът на Турция пропагандира идеята за , който може да
Коментари Харесай

Ердоган пропагандира идеята за ислямска мегабанка

Президентът на Турция пропагандира концепцията за, който може да отговори на ликвидните условия на ислямските финансови институции, както и да финансира инфраструктурни планове, съобщи " А Нюз ".
Обръщайки се на среща към разрастващите се страни от Д-8 (организация на бързоразвиващите се в икономическо отношение ислямски страни - бел. ред.) посредством видеовръзка, повтори и настояването си за разширение на интернационалната търговия посредством локални валути.
 Турция работи интензивно за основаване на ислямска мегабанка Турция работи интензивно за основаване на ислямска мегабанка
Турция, Индонезия и Ислямската банка за развиване са нараснали напъните си да основат мегабанка, която да служи като централна банка...
" Откакто за първи път приканих за търговия с локални валути на срещата на върха на Д-8 в Истанбул през 2017 година, развиването през последната четири години потвърди, че концепцията е надеждна и постоянна ", акцентира Ердоган. " За да защитим нашите страни от опасности, учредени на задгранични валути, би трябвало да се съсредоточим върху търговията с локални валути ", добави той.
По отношение на мрежата за научни проучвания и нововъведения на Д-8 той сподели, че мрежата е извънредно значима, защото разрешава шерване на информация сред университети и други институции в области като възобновими енергийни източници, изкуствен интелект, роботика, интернет, огромни данни, блокчейн и нанотехнологии.
Той акцентира, че страните от Д-8 би трябвало да се концентрират върху произвеждане с висока добавена стойност, основано на високи технологии, в името на мощен, резистентен напредък.
Ердоган акцентира също, че членовете на Д-8 би трябвало да актуализират блока, с цел да дават отговор по-добре на днешните потребности, трансформирайки го в план и конструкция, насочена към резултати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР