Президентът на Турция обяви основополагащ План за действие за ,

...
Президентът на Турция обяви основополагащ План за действие за ,
Коментари Харесай

Ердоган обяви нов план за защита на човешките права

Президентът на Турция разгласи основополагащ План за деяние за, който би трябвало да бъде изпълнен в границите на 2 години, заяви Анадолската организация.
„ Основните определящи фактори при правенето му бяха потребностите и настояванията на хората “, сподели Ердоган при представянето на проекта от 11 точки и акцентира, че е плод на огромни съвещания с турската общност и цели да увеличи успеваемостта на системата от самостоятелни тъжби до Конституционния съд.
Според проекта юристите ще могат по електронен път да подават молби до Конституционния съд, а административните съдилища ще бъдат задължени да издават цялостни писмени решения в границите на 30 дни след постановяването им
С цел усилване на демократичното присъединяване страната ще стартира всеобхватна работа за инспекция на политическите партии и изборното законодателство.
Нова комисия за отплата на правата на индивида ще покрие финансовите разноски за продължителните правосъдни процеси, без да е належащо да кандидатства за това пред Конституционния съд, сподели Ердоган.
Ще бъде образувана самостоятелна комисия за наблюдаване на спазването на правата на индивида в наказателните институции, включваща членове на адвокатски колегии и академични преподаватели.
Планът планува основаване на нов офис на омбудсмана по вложенията, който ще работи за уреждането на разногласия сред администрацията и вложителите.
Турция ще обезпечи открит достъп до решенията на омбудсмана и институциите за правата на индивида и равенството, като в същото време отбрани поверителността на персоналните данни.
С цел усилване на стандартите за свободата на изложение и медиите, Турция създава ограничения за улеснение на професионалната активност на публицистите.
 Турски съд оправда артисти за „ засегнатост ” против Ердоган Турски съд оправда артисти за „ засегнатост ” против Ердоган
В понеделник съд в Истанбул означи рядка победа на бранителите на свободата на словото в Турция, като оправда двама актьори-ветерани...
Що се отнася до правата на немюсюлманите в Турция, която от дълго време е приела хора от всевъзможни религии и генезис, Ердоган сподели, че държавното управление преразглежда Закона за фондациите, обвързван със основаването и избора на борда на шефовете на сдружения на немюсюлманските общности.
Предвижда се чиновници в обществения и частния бранш и студентите да имат право на отпуск по време на религиозни празници, които съблюдават, без значение от тяхната вяра.
„ Крайната цел на проекта за деяние е нова гражданска конституция “, акцентира Ердоган, връщайки се към тематика, която е повдигал неведнъж.
Турският президент изложи и правилата, въз основата на които се образуват неотменимите задължения на страната към нацията.
1. Хората още от раждането си се употребяват с неотменими права и задължението на страната е да ги пази и развива.
 Ердоган: Турция е против всички преврати, арменският народ има последната дума Ердоган: Турция е против всички преврати, арменският народ има последната дума
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че Турция се опълчва на всички типове опити за прелом във връзка с опита з...
2. Човешкото достолепие е под ефикасната отбрана на закона.
3. Всички са равни пред закона, без разлика, учредена на език, вяра, раса, цвят на кожата, пол, политическо мнение, метафизичен убеждения, фракция или сходни фактори.
4. Предоставянето на публични услуги на всички еднообразно, независимо и почтено е съществена характерност на всички административни действия.
5. Законите би трябвало да дефинират експлицитни, ясни, разбираеми и предвидими правила, без да провокират съмнения, а обществените управляващи би трябвало да ползват тези правила, без да нарушават техните правила.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР