Президентът на Туркменистан разпореди да бъдат заделени $1,5 милиарда за

...
Президентът на Туркменистан разпореди да бъдат заделени $1,5 милиарда за
Коментари Харесай

Туркменистан ще изгражда нов град за $1,5 милиарда

Президентът на Туркменистан разпореди да бъдат заделени $1,5 милиарда за построяването на напълно нов град. Идеята идва в миг, в който държавното управление понижава обществените помощи, а стопанската система на страната страда от ниските цени на петрола и природния газ, написа AP.

Държавният глава Гурбангули Бердимухамедов съобщи, че средствата ще отидат за заплащане за " задгранично съоръжение и материали, нужни за построяването ". Градът, който към момента си няма име, би трябвало да стане административния център на провинцията Ахал - район, ръководен от единствения наследник на президента - Сердар Бердимухамедов.

Ходът идва в миг на икономическа рецесия за богатата на газ някогашна руска република и няколко обилни съкращения в разходната част на бюджета. През 2018 година Бердимухамедов отстрани и държавните дотации, които позволяваха на жителите на страната да употребяват газ, електричество и вода гратис. А предходната година спря дотациите за държавната Академия на науките. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР