Президентът на Тайван Цай Ин-уен каза на Съвета за национална

...
Президентът на Тайван Цай Ин-уен каза на Съвета за национална
Коментари Харесай

Тайван сформира оперативна група за наблюдение на събитията в Украйна

Президентът на Тайван Цай Ин-уен сподели на Съвета за национална сигурност на страната да образува оперативна група за наблюдаване на събитията в Украйна.

Коментатори вършат съпоставения сред хипотетичните закани на съветския президент Владимир Путин против Украйна и нападателната позиция на китайския водач Си Дзинпин по отношение на Тайван, включително и съвсем ежедневните нахлувания на китайски военни самолети в тайванската идентификационна зона за Противовъздушна отбрана.

По време на срещата на НСС по-рано през днешния ден Цай съобщи, че службите би трябвало да основат оперативна група, която да реагира на събитията в Украйна. Страдайки от непрекъснатите закани на Пекин и натиска, който той оказва, Тайван схваща добре обстановката, в която се намира източноевропейската страна.

Президентът на Тайван съобщи още, че поддържа напъните за поддържане на районната сигурност и насърчи всички страни да употребяват мирни средства за разрешаване на споровете.

Новата група на НСС също по този начин ще ръководи контактите със страните, забъркани в обстановката с Украйна, до момента в който проучва евентуалното влияние на всеки спор или борба върху Тайван.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР