Президентът на Таджикистан Емомали Рахмон заяви, че военнотехническото сътрудничество на

...
Президентът на Таджикистан Емомали Рахмон заяви, че военнотехническото сътрудничество на
Коментари Харесай

Рахмон: Сътрудничеството с Русия създава стабилност в Централна Азия

Президентът на Таджикистан Емомали Рахмон съобщи, че военнотехническото съдействие на страната му с Русия подсигурява непоклатимост освен в Централна Азия, само че също по този начин отвън района, съобщи ТАСС.

Държавният глава приказва нощес на среща в Москва с таджикската диаспора в Русия, трудови мигранти и студенти от Таджикистан.

" Там, където са трайни мирът и стабилността, са вероятни стабилно развиване и прогрес във всички други браншове ", сподели Рахмон, чието слово е поместено през днешния ден на формалния му уебсайт.

В Таджикистан е ситуиран най-големият съветски боен обект отвън федерацията - 201-а военна база с подразделения в Душанбе и Бохтар. Споразумение от 2012 година планува базата да остане в страната до 2042 година с опция за удължение на пребиваването й.

Рахмон посочи, че Русия е " сигурен стратегически сътрудник на Таджикистан " и един от главните стопански сътрудници на тази страна. Двустранният стокообмен надвиши предходната година един милиард долара; Русия е и измежду страните-инвеститорки с водещи позиции в таджикистанската стопанска система, по-специално в енергийния бранш, означи той.

Президентът на Таджикистан уточни като значима съставна част на двустранното съдействие филантропичната сфера, а като различен значим приоритет открои развиването на плодотворна взаимна активност с множеството райони на федерацията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР