Президентът на „Славия“ и член на Изпълнителния комитет към Българския

...
Президентът на „Славия“ и член на Изпълнителния комитет към Българския
Коментари Харесай

Венци Стефанов: Не ни трябват хора, които са се къпали в Англия и са „лапали“ от „Нефтохим“

Президентът на „ Славия “ и член на Изпълнителния комитет към Българския футболен съюз – Венцеслав Стефанов, съобщи, че не вижда заслужен претендент за нов президент на централата измежду спряганите имена.



„ Аз имам лично мнение, което няма да кажа тук. От до момента препоръчаните претенденти за президент на Изпълкома нито един не е заслужен и не ми харесва. Нито Порточанов, нито Бербатов, нито шефът на „ Марица “. Президентът на БФС би трябвало оттук насетне да има съществени знания по тематиката футбол, тъй като неговата съществена задача ще бъде работата са националните тимове, контакти с европейската централа и основаване на атмосфера, която да е подобаваща. Трябва отсега нататък тези хора, които ще вършат вътрешното състезание дружно с малкия екран да имат съгласие. Трябва хора, които са наясно с футбола, не такива, които са се къпали в Англия или са лапали от „ Нефтохим “-а. Трябват хора, които могат да споделят „ Не!”, съобщи Стефанов.

В последните седмици сред Стефанов и един от възможните претенденти за поста – Димитър Бербатов, прехвърчаха много искри. Бившият футболист се разгласи за цялостна промяна на ръководството, а президентът на „ Славия “ беше безапелационен, че притежателите на футболните клубове би трябвало да продължат да взимат значимите решения в този спорт.

Снимка: Lap.bg

Стефанов засегна и тематиката с изключителния конгрес, плануван за 25 юни. Избраният на него президент ще може да ръководи БФС, само че единствено до януари 2022 година, когато би трябвало да се осъществят постоянни избори. Според президентът на „ белите “ няма смисъл от привикване на такова събитие.

„ Ако бъде Конгрес, да бъде с цялостен мандат. Ако ще се вършат два конгреса, това е безсмислено мятане на пари. Трябва да се изисква строга финансова дисциплинираност. Аз ще желая да мога да виждам, да виждам по какъв начин се харчат парите, които би трябвало да отидат за дилетантите и децата. Най-много се приказва за това и минимум се прави. Извънреден конгрес - за какво? Натискът на това лице Христо Порточанов с тези 70 подправени клуба. Никой няма интерес сега да се организира конгрес по време на пандемията. Ако се организира конгрес, той би трябвало да е постоянен. Който ще да е президент. Всичко е заблуда, фантазия и харчене на средства. Да се съберат клубовете 50%+1 и да е постоянен конгрес - подал, неподал оставка, няма значение “, сподели той.

Снимка: Lap.bg

Стефанов разяснява и двете загуби на националния отбор от квалификациите за международното състезание през 2022 година „ Лъвовете “ изгубиха от Швейцария и Италия у нас. Това бяха и първите им публични мачове под управлението на новия селекционер Ясен Петров.

„ Очаквах, че Ясен по-смело ще пристъпи. Не знам за какво разчита на вратаря, Сисиньо и Шивача (б.а. – Момчил Цветанов) и централния бранител. Единият се обръща по-бавно от тролея тройката - за народен бранител ми се коства, че има по-кадърни момчета и при младите. Какъв Сисиньо какви пет лв.? За мен сред Ради Кирилов и Шивача разликата е като сред Лом и Лондон “, сподели Стефанов.

Снимка: Lap.bg
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР