Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски се е срещнал с

...
Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски се е срещнал с
Коментари Харесай

Пендаровски все пак се видя с ОМО „Илинден“


Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски се е срещнал с представители на ОМО „ Илинден “ и „ няколко други сдружения на жители от Република България “, излиза наяве от негова обява в обществените мрежи. За готвените диалози се знаеше от седмици, като те бяха отсрочени към визитата на премиера Кирил Петков в Скопие и тази на македонския му сътрудник Димитър Ковачевски в София.

„ Разговаряхме за тяхната работа и интензивностите им в региона на човешките права, насърчаването на толерантността и построяването на гражданско общество “, написа Пендаровски.
Снимка: Фейсбук

На неговите събеседници от ОМО „ Илинден “ беше отказана регистрация от българските съдилища. През 2004 година Конституционният съд разгласи ОМО за антиконституционна групировка. Последваха ред каузи в Страсбург, които бяха извоювани от неразрешената у нас организация.

„ Северна Македония е ориентирана към насърчаване на добросъседски и другарски връзки с Република България – в духа на Договора за другарство, добросъседство и взаимна работа сред двете страни от 2017 година “, приключва обявата на Пендаровски.


Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР