Президентът на САЩ изглежда, че е загубил известна подкрепа сред

...
Президентът на САЩ изглежда, че е загубил известна подкрепа сред
Коментари Харесай

Тръмп губи подкрепа сред белите и възрастните, но увеличава актива си при латиносите

Президентът на Съединени американски щати наподобява, че е изгубил известна поддръжка измежду белите мъже и по-възрастните хора в Джорджия и Вирджиния, основни електорални групи, гласуващи обичайно за републиканците. Това демонстрират екзитполове на "Едисън рисърч ", съобщи Ройтерс.

Въпреки че Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския печели болшинството от тези гласоподаватели, някои от тях са пренасочили гласа си и са подкрепили съперника му от Демократическата партия Джо Байдън.

Седем от всеки 10 бели мъже в Джорджия са дали своят вот през вчерашния ден за Тръмп, което е спад спрямо вота през 2016 година, когато 80 % от белите мъже бяха дали своят вот за него.

Президентът е получил гласовете на 6 от всеки 10 гласоподаватели от Джорджия, които са на над 65-годишна възраст, което още веднъж е спад спрямо изборите, на които победи Хилари Клинтън преди 4 години.

Във Вирджиния Тръмп печели 60 на 100 от гласовете на белите хора без висше обучение и 60 на 100 от гласовете на хората с приходи от над 100 000 $.

Увеличава се обаче поддръжката за Тръмп измежду латиносите. Според екзитполовете Тръмп е спечелил половината от гласовете на тази демографска група във Флорида, до момента в който преди 4 години активът му бе 40 %.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР