Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви снощи, че САЩ, Русия

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви снощи, че САЩ, Русия
Коментари Харесай

Нова идея на Тръмп: САЩ, Русия и Китай да се откажат от атомните оръжия


Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи нощес, че Съединени американски щати, Русия и Китай би трябвало да се откажат от нуклеарните оръжия, съобщи ТАСС, цитирайки изявление на американския държавен глава пред телевизия „ Фокс нюз “, съобщи БНР.

„ Днес видях по какъв начин президентът (Владимир) Путин в Русия съобщи, че се радва да помогне (на САЩ) със (севернокорейския лидер) Ким Чен-ун и Северна Корея. Искаме да се отървем от нуклеарното оръжие, всички сме длъжни да го създадем “, съобщи Тръмп. Той акцентира, че Русия и Китай също би трябвало да се откажат от нуклеарните си арсенали.

Преди това телевизия Си Ен Ен съобщи, цитирайки анонимни представители на Белия дом, че Тръмп има желание да приготви съглашение за редуциране на нуклеарните арсенали, предусещащ присъединяване на Русия и Китай. Според президента на Съединени американски щати контролът над нуклеарните оръжия трябвал да се прави с присъединяване на Москва и Пекин и да включва всички типове оръжия и бойни глави.

В своя реакция Москва приветства апела на Тръмп Съединени американски щати, Русия и Китай да се откажат изцяло от нуклеарните оръжия. На брифинг съветският заместител външен министър  Сергей Рябков съобщи: „ Като се има поради възходящата роля на тези оръжия в американските доктрини и превръщането им в средство, което може да бъде употребявано на бойното поле, сходни изказвания са добре пристигнали “, сподели Рябков. 

Това, което предлага Тръмп, обаче е допустимо в границите на едно всеобщо и цялостно разоръжаване, съобщи съветският посланик. 

Предложението на Доналд Тръмп и съветската реакция идват единствено няколко месеца откакто Съединени американски щати, а след тях и Москва се отдръпнаха от Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР