Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че засега Съединените щати

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че засега Съединените щати
Коментари Харесай

Тръмп: САЩ нямат готовност да подпишат търговско споразумение с Китай

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че към този момент Съединените щати не са подготвени за договорка по въпросите на търговията с Китай, оповестява РИА Новости. Той акцентира, че договарянията сред двете страни не престават.

„ Ще забележим дали ще има среща през септември. За Китай тази година беше най-лошата от последните 35 ”, съобщи Тръмп.

На 1 август Доналд Тръмп разгласи желанията на Съединени американски щати да вкарат 10% мито за артикули от Китай на обща стойност 300 милиарда $. В същото време Народната банка на Китай стартира да смъква курса на юана по отношение на $ и в средата на тази седмица беше достигната психическата граница от 7 юана за $. Във вторник Съединени американски щати включиха Китай в листата на страните, манипулиращи валутата и обявиха, че ще работят с Международния валутен фонд за унищожаване на „ несправедливото преимущество ”, което е получил Китай.

Пекин дефинира решението на Съединени американски щати като недомислен ход и предизвести, че това ще докара до земетресения на интернационалните финансови пазари и ще стане спънка пред възобновяване на международната стопанска система. Централната банка на Китай акцентира, че не има намерение да употребява курса на юана като инструмент за реакция в комерсиалната война със Съединените щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР