Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че всеки евреин, който

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че всеки евреин, който
Коментари Харесай

Тръмп: Всеки евреин, който гласува за демократите, е неинформиран или нелоялен

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че всеки евреин, който гласоподава за демократите, демонстрира "или цялостна неинформираност, или огромна непочтеност ", съобщи Асошиейтед прес.

Коментарът на Тръмп е обвързван с враждебното му отношение към две депутатки от Конгреса - Илхан Омар от Минесота и Рашида Талиб от Мичиган. Президентът е неприкрит последовател на Израел, а двете депутатки намерено подлагат на критика отношението на Израел към палестинците.

Миналата седмица след апел на Тръмп Израел забрани на двете депутатки да създадат посещаване в страната. После от филантропични съображения на Талиб бе разрешено да посети баба си на Западния бряг, само че в последна сметка Талиб отхвърли тази опция.

Според редица изследвания множеството евреи в Съединени американски щати се самоопределят като последователи на Демократическата партия.

При анкета на АП от 2018 година за електоралните настройки 72 % от еврейските гласоподаватели са подкрепили претенденти за Конгреса от Демократическата партия, а 74 % от тях не утвърждават метода на ръководство на Тръмп.

Изследване на института Пю от април демонстрира, че 42 % от американските евреи считат, че Тръмп отдава прекомерно огромно желание на израелците, 6 % считат, че той дава прекомерно огромно преимущество на палестинците, а 47 % са на мнение, че той е намерил верния баланс. СподелиПриятел
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР