Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че се надява освобождаването

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че се надява освобождаването
Коментари Харесай

Тръмп очаква страхотни отношения с Турция след освобождаването на Брънсън

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че се надява освобождението на американския свещеник Андрю Брънсън в Турция да докара до  възстановяване на връзките с Анкара,  информира Агенция Франс Прес.

Казусът с Брънсън  обтегна връзките сред двете страни,  дори Вашингтон наложи наказания на Турция.

Тръмп отхвърли информация на NBC, че двете страни са с ключили скрито съглашение за освобождението на Брънсън  в подмяна Съединени американски щати да облекчат " икономическия напън " над Анкара.

" Не сключвам  съглашения за заложници ", написа Тръмп в " Туитър ".

" Има обаче голяма благодарност от страна на Съединени американски щати, което ще докара до положителни, евентуално страхотни връзки сред Съединени американски щати и Турция ", означи той.

Американският водач благодари на турския си сътрудник Реджеп Ердоган за освобождението на Брънсън.

Вчера Андрю Брънсън беше наказан на три години затвор от турски съд по обвинявания в тероризъм, само че съдът реши да го освободи, откакто лежа две години в ареста. Днес пасторът би трябвало да дойде в Съединени американски щати и да се срещне с Тръмп в Белия дом. Брънсън кацна в Германия, където мина медицински обзор и по-късно отпътува за родната си страна.

Междувременно турското държавно управление разгласи, че  не е оказван външен напън за освобождението на Брънсън. /news.bg

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР