Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че не е искал

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че не е искал
Коментари Харесай

Тръмп: Никога не сме обещавали на кюрдите, че ще останем в Сирия 400 години, за да ги защитаваме

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че не е желал да остави никакви американски военни в Сирия, само че Израел и Йордания са поискали от него да остави въпреки всичко дребна част американски военни в тази страна, предадоха международните организации.

Тези военнослужещи се намират в напълно друга част на Сирия, покрай Йордания и до Израел, а други американски военни са ситуирани тук-там, на които да "защитават петрола ", т.е. покрай Ирак, сподели Тръмп, представен от Агенция Франс Прес. Вашингтон разгласи на 13 октомври изтеглянето от Сирия на към 1000 американски военнослужещи, пет дни след началото на турската атака в Североизточна Сирия против сирийските кюрдски сили. Но част от американските военни започнаха да се изтеглят оттова още на 7 октомври и това проправи пътя за офанзивата на Турция против кюрдските бойци.

Миналата седмица Съединени американски щати споделиха, че Турция прекратява краткотрайно, за пет дни, интервенцията си против кюрдите. Този период изтича на следващия ден. Днес Тръмп съобщи, че прекратяването на огъня в Североизточна Сирия се съблюдава макар някои стълкновения.
Тръмп също така предизвести Турция, че в случай че не "се държи добре ", Съединени американски щати ще обложат с мита стоките й и ще й наложат наказания, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

По мотив американското евакуиране от Сирия Тръмп сподели, че Съединени американски щати в никакъв случай не са обещавали на кюрдите, че ще останат в Сирия "400 години, с цел да ги пазят ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР