Президентът на САЩ Доналд Тръмп смята, че ЕС и Китай

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп смята, че ЕС и Китай
Коментари Харесай

Тръмп приравни ЕС с Китай - и Съюзът, и Пекин манипулирали валутите си

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп счита, че Европейски Съюз и Китай манипулират курса на валутите си. Това обвиняване американският държавен глава насочи по време на изявление за Reuters, съобщи БГНЕС.
" Китай сигурно манипулира валутата си. Мисля, че същите операции се вършат и с еврото ", съобщи Тръм. Според него това се правело, тъй като Китай и Европейски Съюз плащали милиарди, с цел да се снабдят с американски скъпи бумаги.
Ръководителят на Белия дом акцентира, че страната му " уверено ще договаря с други страни ". " Ние би трябвало да спечелим, само че нуждая се от поддръжката на Федералния запас ", съобщи Тръмп. Той още веднъж подлага на критика политиката на Федералния запас за последователно повишение на лихвения %.
От стъпването в служба на Тръмп Федералния запас увеличи лихвения % пет пъти. Последното покачване беше през юни и бе в размер на 1.75 - 2%. Очаква се до края на годината лихвения % да се промени два пъти, а през идната още три пъти.
Същевременно Тръмп не вижда по какъв начин договарянията с Китай по отношение на комерсиалната политика ще отбележат какъвто и да е прогрес тази седмица. Той добави и, че " може би " ще се срещне с китайския президент Си Дзинпин през ноември тази година.
Американският президент обаче разгласи желание още веднъж да се срещне със севернокорейския водач Ким Чен Ун. " Най-вероятно ще се срещнем, само че не желая да разясня този въпрос ", съобщи той. И похвали Китай, че оказва помощ доста по севернокорейския въпрос.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР