Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще посети през ноември Франция

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще посети през ноември Франция
Коментари Харесай

​Тръмп ще посети Франция и Ирландия през ноември, потвърди Белия дом

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще посети през ноември Франция и Ирландия и ще взе участие в срещата на Г-20 в Аржентина, само че ще пропусне срещите на върха с азиатски водачи в Сингапур и Папуа-Нова Гвинея, където ще го замести вицепрезидентът Майк Пенс, съобщи Ройтерс, като се базира на Белия дом.

 © Българска телеграфна агенция
Говорителката на Белия дом Сара Сандърс удостовери, че на 11 ноември Тръмп ще бъде Париж за церемониите във връзка 100-годишнината от края на Първата международна война. По думите й присъединяване на президента ще подчертае жертвите, принесени от американците в името на свободата, освен по време на първата международна война, само че и през целия 20 век.

Докато е в Европа, президентът ще посети също и Ирландия, " с цел да възобнови дълбоките исторически връзки сред нашите две страни ", добави Сандърс.

По-късно през ноември Тръмп ще участва на срещата на върха на Г-20 в Буенос Айрес, Аржентина, и ще посети Колумбия за диалози за сигурността, битката с опиатите и по районни въпроси.

Тръмп беше поканен на срещата на върха на АСЕАН (Асоциацията на страните от Югоизточна Азия) и на Източноазиатската среща на върха в Сингапур, а също и на форума на АТИС (Азиатско-Тихоокеанското икономическо сътрудничество) в Папуа-Нова Гвинея. Той участва на тези събития предишния ноември, напомня Ройтерс.

По думите на Сандърс, Тръмп е помолил вицепрезидентът Майк Пенс да го показва на тези срещи, където ще показа " визията на Съединени американски щати за отворен Индо-Тихоокеански район, основан на зачитането на суверенитета, господство на закона и правилата на свободна, обективна и реципрочна търговия ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР