Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще поиска от Конгреса 8,6

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще поиска от Конгреса 8,6
Коментари Харесай

Доналд Тръмп ще поиска близо 9 милиарда долара за стената с Мексико

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще изиска от Конгреса 8,6 милиарда $ за финансиране на стената по границата с Мексико, съобщи Ройтерс. Тръмп ще изиска парите на следващия ден, когато ще показа настояванията си към Конгреса за бюджета за фискалната 2020 година Това е с шест пъти повече в сравнение с Конгресът отпусна за финансиране на стената през предишните две фискални години.
Исканата от Тръмп сума за стената се базира на проект от 2017 година, показан от чиновници на американските митници и на службата за гранична отбрана. Планът планува изграждане или подмяна на заграждения по продължение на 1162 километра от границата. Като цяло се счита, че всичко това ще коства общо 18 милиарда $. Досега единствено 179 километра са били построени или са в развой на създаване. През фискалната 2017 година 341 милиона $ бяха отпуснати за 64 километра от стената, а през фискалната 2018 година бяха отпуснати 1,375 милиарда $ за 132 километра от стената.
За фискалната 2019 година Тръмп изиска 5,7 милиарда $, само че Конгресът утвърди единствено 1,375 милиарда. След като Конгресът не утвърди желаната от Тръмп сума, президентът разгласи национално изключително състояние - нещо, на което се опълчиха демократите и някои републиканци - и пренасочи за стената 601 милиона $ от министерството на финансите, 2,5 милиарда $ от министерството на защитата и 3,6 милиарда $ от бюджета за военно строителство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР