Президентът на САЩ Доналд Тръмп се защити днес от обвиненията

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп се защити днес от обвиненията
Коментари Харесай

Тръмп: Аз съм най-малко расистката личност в света

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се отбрани през днешния ден от обвиняванията в расизъм, отправени му след многократните му нападки против прочут свещеник и конгресмен от град Балтимор, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Аз съм минимум расистката персона в света ", съобщи Тръмп пред публицисти в градината на Белия дом. " Нито един президент не е направил повече от мен за афроамериканците ", сподели той и акцентира, че безработицата измежду чернокожите американци " не е била толкоз ниска в никакъв случай в историята " на Съединени американски щати.

Президентът нападна остро през уикенда конгресмена демократ от Балтимор Илайджа Къмингс, описвайки изборния му регион като " непоносимо, гъмжащо от плъхове " и " доста рисково и мръсно място ", където " никое човешко създание не би желало да живее ".

Президентът увери, че доста хора " от афроамериканската общественост " са му се обадили да му благодарят, че е взел отношение по въпроса и да го поздравят, че " най-накрая някой е споделил истината ".

В понеделник Тръмп упрекна свещеник Ал Шарптън, видна фигура на придвижването за отбрана на правата на чернокожите, че е " шарлатанин, който ненавижда белите и служителите на реда ".

" Разбирах се добре с Ал Шарптън. Сега той е расист ", сподели през днешния ден Тръмп.

Президентът републиканец съобщи в средата на месеца, че у него " няма и грам расизъм ", откакто прикани четири демократки от малцинствата в Камарата на представителите да се върнат в родните си страни. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР