Президентът на САЩ Доналд Тръмп се обяви за смъртна присъда

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп се обяви за смъртна присъда
Коментари Харесай

Тръмп поиска смърт за нападателя от Манхатън

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се разгласи за смъртна присъда за причинителя на офанзивата в Манхатън във вторник, при която бяха убити осем души, съобщи ТАСС.

"Нюйоркският терорист възторжено изиска да разпъне знамето на (групировката "Ислямска страна ") в своята болнична стая. Той умъртви осем индивида и рани тежко 12. Трябва да получи смъртна присъда! ", разяснява Тръмп в Туитър.

Междувременно причинителят на офанзивата с камион в Манхатън във вторник се яви в съд в Ню Йорк в инвалидна количка, с белезници на ръцете и краката, съобщи Асошиейтед прес.

29-годишният Сайфуло Саипов не изиска да бъде освободен под гаранция и ще остане в ареста, заяви Ройтерс. Според прокурорите по случая мъжът е бил "погълнат от ненавист и от една изкривена идеология ". Те му повдигнаха две обвинявания - в оказване на материална поддръжка на джихадистката формация "Ислямска страна " и в причиняване на гибелта на пешеходци с нает от него камион. По второто той може да бъде наказан на гибел.

Мъжът признал, че е бил въодушевен от видеоматериали на "Ислямска страна ", и обяснил, че е решил да извърши офанзивата на празника Хелоуин, тъй като очаквал да има повече хора по улиците. Саипов декларирал, че е "доволен от това, което е направил ", и попитал дали може да разпъне черното знаме на групировката в болничната си стая. Той споделил, че възнамерявал да продължи към Бруклинския мост, където да извърши втора офанзива, като опустоши още пешеходци.

Саипов ще се яви още веднъж пред съда на 15 ноември. Съдебното чуване бе отсрочено за тогава, защото узбекистанецът изиска превод на съветски език, съобщи ТАСС.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР