Президентът на САЩ Доналд Тръмп се е опитал да убеди

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп се е опитал да убеди
Коментари Харесай

Тръмп пред Макрон: Защо не напуснете ЕС

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се е опитал да убеди Франция да напусне Европейски Съюз в подмяна на особено комерсиално съглашение със Съединени американски щати, написа английският вестник " Таймс ".

По време на визитата на френския президент Еманюел Макрон в Белия дом през април Тръмп го призовал да изоставен Европейски Съюз. Американският водач заречен по-благоприятно двустранно съглашение.

Не е ясно дали това предложение, направено от американския водач по време на частен диалог с Макрон, който е ревнив покровител на Европейски Съюз, е смешка или опит за ерес на съюза.

Информацията е разкрита, откакто Тръмп нападна Европейски Съюз за комерсиалния недостиг от 150 милиарда $ със Съединени американски щати.

" Вашингтон пост " написа, базирайки се на европейски източници, че по време на диалог за търговията в Белия дом Тръмп попитал Макрон: " Защо не напуснете Европейски Съюз ". Американският водач заречен да предложи двустранно съглашение за търговия с по-добри условия от съюза, в случай че Франция напусне Европейски Съюз.

Белият дом не опровергава информацията, само че отхвърля коментар. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР