Президентът на САЩ Доналд Тръмп призна пред Fox News, че

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп призна пред Fox News, че
Коментари Харесай

Тръмп най-после си каза, че е сбъркал за коронавируса

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп призна пред Fox News, че е допускал неточности при оценката на някои от индикаторите за пандемията от ковид в Съединени американски щати, съобщи БГНЕС.
" Вярвам, че всеки прави неточности ", съобщи президентът в изявлението, когато му бяха показани фрагменти от негови по-ранни спорни изказвания. В изявлението на Тръмп, откъс от което беше показано нощес, той упорства, че не е не е съгрешил против истината, настоявайки за предварително преустановяване на блокирането на стопанската система на 1 юли. " Ще бъда прав в края ", съобщи той, имайки поради, че пандемията ще завърши рано или късно.
Тръмп неведнъж е заявявал, че смъртността от вируса в Съединени американски щати е една от най-ниските в света, макар че това не е по този начин. Университетът " Джонс Хопкинс ", който пресмята жертвите на ковид на база данни от национални, федерални и локалните управляващи, пресмята, че степента на смъртност на случаите за COVID-19 в Съединени американски щати е по-ниска от Англия, Мексико, Иран, Индонезия, Египет и Ирак, само че е по-висока, в сравнение с в други страни, в това число Бразилия и Русия.
Белият дом употребява статистика на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите, съгласно която тази цифра в Съединени американски щати е по-ниска, в сравнение с в Италия и Франция, само че по-висока, в сравнение с в Бразилия и Южна Корея. В същото време изчисленията на Белия дом, които бяха показани от Доналд Тръмп по време на изявлението, не включват Русия и редица други страни, които се появяват в статистиката на университета " Джонс Хопкинс ".
Според основаният в Балтимор университет в Съединени американски щати са открити повече от 3,73 милиона случая на коронавирусна зараза, умряли са 140 255 души, а 1122 720 пациенти са се възстановили. Най-голям брой смъртни случаи в Съединени американски щати има в щатите Ню Йорк (повече от 34,400), Ню Джърси (около 15,700) и Масачузетс (повече от 8,400). За трети следващ ден над 70 хиляди души са новозаразените с ковид в страната.
Още: " Значителен спад на новите случаи на ковид в България, дали ще има наклонност? "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР