Президентът на САЩ Доналд Тръмп пристигна на тридневно държавно посещение

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп пристигна на тридневно държавно посещение
Коментари Харесай

Тръмп започна визитата във Великобритания със скандали

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп дойде на тридневно държавно посещаване във Англия, което стартира със словесни нападки към кмета на Лондон Садик Хан, който разкритикува решението на английското държавно управление да одобри Тръмп на държавна аудиенция, оповестиха международните организации. " Садик Хан, който по всевъзможни критерии се показва извънредно като кмет на Лондон, демонстрира безразсъдна злост към гостуването на президента на Съединени американски щати, който сигурно е най-важният съдружник на Обединеното кралство. Той е безспорен несретник, който би трябвало да обръща внимание на престъпността в Лондон, а не на мен ", написа Тръмп в Туитър. Преди това локален вестник разгласява авторска публикация на Хан, в която президентът на Съединени американски щати е наименуван " един от най-ненадминатите образци на възходяща световна опасност " за демократичната народна власт от страна на крайната десница. Хан постоянно подлага на критика Доналд Тръмп и позволи използването на великански балон, който изобразява президента на Съединени американски щати като пискащо бебе, на проява покрай Народното събрание по време на миналогодишното му посещаване. Протестиращи имат намерение да употребяват още веднъж балона при сегашните си митинги. Поддръжниците на Хан назовават Тръмп расист поради нападките му над първия кмет мохамеданин на Лондон.

Тръмп се разгласи за протест на AT&T, с цел да го накара да направи " огромни промени " в Си Ен Ен, откакто разкритикува малкия екран за отразяването на свадите по време на визитата му във Англия. " Вярвам, че в случай че хората спрат да употребяват или да се абонират за @ATT, тя ще бъде принудена да направи огромни промени в @CNN, чийто рейтинг е на изгубване по този начин или другояче. Толкова е непочтено, с толкоз неприятни, подправени вести!... Когато светът гледа @CNN, той получава подправена картина на Съединени американски щати. Тъжно! ", написа той в Туитър

В изявленията за английски медии преди началото на визитата Тръмп се произнесе по британската политика, заемайки допустимо най-твърдата позиция по Брекзит, като поддържа Борис Джонсън за правоприемник на Тереза Мей на лидерското място в Консервативната партия и предложи Найджъл Фараж да води договарянията с Европейски Съюз, отбелязва Майър. Тръмп наруши едно от най-свещените правила на дипломацията, а точно, че президентът не трябва да се меси във вътрешните работи на страната, която посещава, акцентира някогашният дипломат в Съединени американски щати, написа за в. " Таймс " някогашният английски дипломат в Съединените щати Кристофър Майър.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР