Президентът на САЩ Доналд Тръмп представя днес обновена американска стратегия

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп представя днес обновена американска стратегия
Коментари Харесай

Вашингтон възпира с ядрен арсенал и сензори в космоса

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп показва през днешния ден актуализирана американска тактика за противоракетна защита , която преглежда способи за усилване на сигурността на Америка, в това число посредством вероятно разполагане на галактически датчици за разкриване и следене на противников ракети , оповестява " Ройтерс ".

Прегледът на противоракетната защита предлага проучване на пробни технологии, в това число вероятности за галактическо оръжие , което би могло да смъкна вражеските ракети - връщане към по този начин наречената самодейност " Междузвездни войни " на Роналд Рейгън от 80-те години на предишния век.

 Пентагонът вкарва изкуствен интелект за надзор на оръжейни системи
Пентагонът вкарва изкуствен интелект за надзор на оръжейни системи

Денят на страшния съд?

" Мисля, че галактическото пространство е ключът към идната стъпка на противоракетната защита ", съобщи почитан чиновник от администрацията на Тръмп.

" Слой от датчици, основан в космоса, е нещо, което търсим , с цел да помогнем за ранно предизвестие, следене и заличаване на ракети, когато те бъдат пуснати ", добавя служителят. Възможността за галактически оръжия за противоракетна защита се изследва, само че не е взето решение .

 Съединени американски щати напущат нуклеарния контракт с Русия от 2 февруари
Съединени американски щати напущат нуклеарния контракт с Русия от 2 февруари

Съединени американски щати не виждат Русия да извършва отговорностите си по контракта.

Инвестициите са на върха на оповестените проекти на Съединени американски щати за увеличение на броя на наземните системи за прихващане за идващите няколко години, като броят им във " Форт Грийли ", Аляска е повишен до 64 от 44 .

Американски военни неведнъж изясняват, че американската противоракетна защита е предопределена най-вече за противопоставяне на офанзиви от страни с по-ограничени арсенали , като Северна Корея, за която американските разузнавачи считат, че към момента напредва с нуклеарната си стратегия макар прекъсването на ракетните проби предходната година.

 Съединени американски щати желае да купи
Съединени американски щати желае да купи " Железен купол " от Израел

За отбрана на американските войски в чувствителни елементи на света

Пентагонът твърди, че американските Противовъздушна отбрана са прекомерно малко , с цел да могат да противодействат на офанзива против Съединени американски щати от огромна нуклеарна мощ , като Русия или Китай.

Вашингтон се надява, че тези страни вместо това ще бъдат възпирани от офанзивите на американския нуклеарен боеприпас . Русия смята, че противоракетната защита на Съединени американски щати напредва като опасност, а отчетът на Тръмп е евентуално да провокира напрежение с Москва .

Китай, от своя страна, също тревожи Пентагона с напредъка в хиперзвуковата технология, която може да разреши на Пекин да изстрелва ракети, които са надалеч по-трудни за разкриване .

 Путин: Русия разполага първите си хиперзвукови нуклеарни ракети следващата година
Путин: Русия разполага първите си хиперзвукови нуклеарни ракети следващата година

Страната към този момент има нов вид стратегическо оръжие - " Авангард "

В отчет, оповестен тази седмица, който акцентира хиперзвуковата опасност , Пентагонът предизвести, че военните в Китай са " на ръба на въвеждането на някои от най-модерните оръжейни системи в света ".

" В някои области той към този момент е отпред на света ", се споделя в отчета.

Американски чиновници, в това число заместник-министърът на защитата за научни проучвания и инженерство Майкъл Грифин, считат, че галактическият сензорен пласт може да помогне за разкриване на ракети, движещи се при свръхзвукови скорости .

 Съединени американски щати не са подготвени за хиперзвуковите оръжия на Китай и Русия
Съединени американски щати не са подготвени за хиперзвуковите оръжия на Китай и Русия

Другите не са глупави и не чакат, разяснява Майкъл Грифин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР