Президентът на САЩ Доналд Тръмп поздрави в телефонен разговор руския

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп поздрави в телефонен разговор руския
Коментари Харесай

Тръмп поздравил Путин за победата, не го е питал за Скрипал


Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп поздрави в телефонен диалог съветския си сътрудник Владимир Путин за успеха му на президентските избори от 18 март. Двамата водачи разискаха развиването на двустранните връзки и настоящи интернационалните въпроси, заяви пресслужбата на Кремъл, която означи, че диалогът се е състоял по самодейност на американската страна, съобщи ТАСС.

Двамата президенти са разискали " развиването на двустранните контакти, в това число вземайки поради измененията в управлението на Държавния департамент на Съединени американски щати ". Особено внимание е било отделено на опцията за образуване на среща на високо ниво.

Тръмп и Путин също са разискали нуждата от съгласуване на напъните за ограничение на конкуренцията във въоръжаването и по-тясно съдействие за обезпечаване на стратегическа непоклатимост и битка с интернационалния тероризъм.

При разискването на икономическото съдействие е бил проявен интерес към активизирането му, като съответно е била упомената енергийната област.

Тръмп и Путин също по този начин са разискали рецесиите в Сирия и Украйна и са изразили удовлетворение от понижаването на напрежението към оръжейната стратегия на Северна Корея, отбелязва Асошиейтед прес.

В диалога не е станало дума за отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал във Англия, което изостри връзките сред Москва и Запада, отбелязва Франс прес.

На въпрос дали тази тематика е била повдигната представителят на Кремъл Дмитрий Песков отговори негативно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР