Президентът на САЩ Доналд Тръмп покани на среща лидерите на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп покани на среща лидерите на
Коментари Харесай

Тръмп търси начин да убеди демократите да гласуват пари за оградата с Мексико

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предложения на среща водачите на Демократите и Републиканците в Конгреса, с цел да бъде потърсено решение по отношение на частичното прекъсване на работата на федералното държавно управление, което стана факт на 22 декември.
Срещата ще се състои в Белия дом, само че досега не е ясно кой тъкмо е получил покана да взе участие в нея и дали представители на демократите изобщо ще дойдат, написа БГНЕС.
За момента нещата наподобява са в задънена улица. Демократите желаят гласоподаване в четвъртък (3 януари), когато поемат контрола върху Камарата на представителите. Така държавното управление ще проработи, само че без да бъде решен противоречивия въпрос за финансирането на градежа на стената по границата с Мексико. Именно поради него се стигна до сегашната обстановка, откакто Доналд Тръмп упорства Конгреса да разреши разход от 5 милиарда $ за създаване на стената.
Тръмп дефинира като " стеснителен " отхвърли на демократите да гласоподават финансиране и предизвести, че " отворените граници носят престъпност и опиати ". Според демократите обаче, стената – едно от основните обещания на президента по време на предизборната му акция – е за похищение на вниманието от надалеч по-сложния проблем с имиграцията и инструмент на Тръмп да усили поддръжката си измежду консервативните гласоподаватели.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР