Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа специален указ за социалните

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа специален указ за социалните
Коментари Харесай

Тръмп подписа указ, ограничаващ защитата на социалните мрежи от съдебни дела

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа специфичен декрет за обществените мрежи, дни откакто Туитър дефинира два от неговите постинги като " евентуално подвеждащи ", съобщи CNN.

Според Тръмп, обществените платформи са опасност за свободата на словото. В изказване от Овалния кабинет той съобщи, че е подхванал тази стъпка, с цел да отбрани " свободата на словото от една от най-сериозните рискове, пред които тя се е изправяла в американската история ".

Според CNN, с този документ президентът тества границите, до които се простира властта на Белия дом. В дълготраен проект указът е ориентиран към ограничение на силата на уеб платформите посредством преосмисляне на основен закон от 1996 година, който ги пази от правосъдно гонене, учредено на тяхното наличие. В момента те не се третират като издатели, а като пространство за изявления и не носят отговорност за наличието на постингите.

Според юристите, в случай че обществените платформи бъдат третирани като издатели, това може да е неконституционно, тъй като ще създадде риск от нарушение на правата на частните компании, обезпечени от първата корекция в американската конституция. Освен това, с подписването на сходен документ Тръмп се пробва да заобиколи другите две управляващи. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР