Президентът на САЩ Доналд Тръмп отправи ново предложение към демократите

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отправи ново предложение към демократите
Коментари Харесай

Тръмп е готов да отстъпи за „мечтателите“, но настоява за 5.7 милиарда за стената

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп насочи ново предложение към демократите за излизане от частичната парализа на държавното управление, предадоха осведомителните организации.

В публична тирада той съобщи, че е подготвен на компромис във връзка с програмата DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals), защитаваща незаконните имигранти в детска възраст, които американското общество назова " мечтатели " - да не бъдат депортирани. Става дума за стотици хиляди случаи.

Тръмп, който от 2 години се пробва да анулира програмата, предлага да я удължи с три години.

Същевременно американският президент е подготвен да се откаже от построяването на стена по цялата граница с Мексико и предлага тя да бъде с дължина 370 километра.
Той обаче продължава да упорства сумата за изграждане на оборудването да бъде увеличена до 5.7 милиарда $.

Дължината на сухопътната граница сред двете страни е 3145 километра. На към 1050 километра от тях към този момент са сложени разнообразни загради.

Влиятелни демократи незабавно отхвърлиха предлагането на Тръмп.

" За страдание неговото предложение е компилация от към този момент отхвърлени начинания, всяка от които е неприемлива. Това не може да се одобри като почтен опит за връщане на стабилността в живота на хората " - разяснява председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси, представена от Би Би Си.

Демократите обявиха също, че няма да водят договаряния с президента, до момента в който не приключи блокадата на държавно управление и не върне чиновниците на работа.

Същевременно ръководителят на Сената, републиканецът Мич Макконъл, съобщи, че ще показа предлагането на президента за гласоподаване от сенаторите.

Спорът за бюджета сред Тръмп и доминирания от Демократическата партия Конгрес продължава към този момент 29 дни. Заради отхвърли на демократите да провиснал поисканата сума за стената, Тръмп разгласи отчасти прекъсване на работата на държавното управление. Бяха затворени държавни институции, съдилища, музеи и други ведомства. Принудително стопираха работа към 800 хиляди държавни чиновници.

Тръмп отхвърля да поддържа плана за бюджет на Конгреса, в случай че в него не бъдат заложени поисканите средства за оборудването по границата с Мексико.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР