Президентът на САЩ Доналд Тръмп отговори на критиките на бившия

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отговори на критиките на бившия
Коментари Харесай

Тръмп нарече "тъп" и "ленив" бившия си държавен секретар Рекс Тилърсън

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп отговори на рецензиите на някогашния си държавен секретар Рекс Тилърсън, като го назова " тъп " и мързелив " ден откакто той описа по какъв начин предупреждавал президента да не подхваща неща, които биха нарушили закон или контракт на Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Тръмп уволни (с туит) Тилърсън през март след серия обществени различия за политиката по отношение на Северна Корея, Русия и Иран. Освен политическите разногласия, връзките сред двамата бяха обтегнати от медийни изказвания, че Тилърсън в частен диалог нарекъл Тръмп " глупак ".
Доналд Тръмп уволни Рекс Тилърсън Мястото на държавния секретар ще бъде заето от шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео
Разказвайки за прекарванията си в Държавния департамент, Тилърсън разказа президента като " много неизпълнителен - не обича да чете, не чете осведомителните отчети, не обича да вниква в детайлности ".

Според Тилърсън връзките им се развалили, тъй като казвал на президента, че той не може да прави някои неща, тъй като са противозаконни или биха нарушили контракти.

" Налагаше се да му споделям: Вижте, господин президент, разбирам какво желаете да извършите, само че не може да го извършите по този метод. Това нарушава закон, нарушава контракт. Това в действителност го ядосваше ", описа Тилърсън.

Тилърсън приказва на събитие в Хюстън, Тексас – първата му обществена поява от съвсем девет месеца. Думите му бяха представени от Си Би Ес и " Хюстън кроникъл ".

" Тревожи ме това, че американците наподобява се интересуват толкоз малко от проблемите, че се задоволяват със 128 букви ", добави още някогашният първи посланик, намеквайки за " Туитър ", пожеланото от президента средство за връзка.

Тръмп отвърна на удара още веднъж с туит. " Майк Помпейо прави страхотна работа. Много се гордея с него. Неговият предходник Рекс Тилърсън нямаше нужния мисловен потенциал. Той беше тъп като дънер и не можах да се отърва от него задоволително бързо. Беше демонски ленив. Сега е изцяло друго. Страхотен дух в Държавния департамент ", написа Тръмп.

(БTA)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР