Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в Туитър, че хиляди

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в Туитър, че хиляди
Коментари Харесай

Тръмп разсекретява документи за убийството на Кенеди

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи в Туитър, че хиляди документи от Националния списък, свързани с убийството на 35-ия президент на страната Джон Кенеди, ще бъдат оповестени в уречения период, т.е. през днешния ден, съобщи ТАСС.

"Отдавна предстоящото издание на документите за Кенеди ще стане. Много забавно! ", означи президентът.

Още в събота той разгласи, че ще разсекрети досието по убийството на Кенеди, само че при изискване, че бъде получена "допълнителна информация ". По-късно Белият дом разясни, че Тръмп желае файловете да бъдат оповестени, а в случай че някое ведомство счита това за погрешно, то следва "да показа безапелационна и ясна аргументация ".

Асошиейтед прес означи в собствен коментар нощес, че по този мотив Тръмп се е оказал под напън от две страни.

Изследователи на "убийството на века " упорствали той да се съобрази със закона от 1992 година, който изисква тази седмица да бъдат оповестени всички 3150 напълно засекретени и 30 000 отчасти засекретени до момента документи по случая.

Американските разследващи служби обаче, базирайки се на същия закон, го призовавали да задържи някои от тях "далече от очите на публиката " по съображения за националната сигурност.

По всичко проличава, че Тръмп е подкрепил настояването на първата страна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР