Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че от седмица и

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че от седмица и
Коментари Харесай

Тръмп изуми - пие превантивно лекарство за коронавируса, което има странични ефекти

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че от седмица и половина приема превантивно лекарството хидроксихлорохин - поради ковид, оповестява БГНЕС, базирайки се на Reuters.
Тръмп и преди е правил изявления в поддръжка на използването на медикамента като мярка за битка с ковид.
Президентът на Съединени американски щати сподели, че не е болен от ковид, като го тествали " на всеки няколко дни " и пробите постоянно излизали негативни. Освен това нямал признаци на COVID-19.
Според Тръмп, той почнал да взима основаното на хинин лекарство против малария по своя самодейност. " Попитах лекарите дали мога да го пия и те ми споделиха - в случай че искаш, давай ", съобщи Тръмп пред кореспонденти.
Президентът на Съединени американски щати сподели още, че " има огромна възможност хидроксихлорохина да има позитивно деяние ". Милиардерът добави, че пиел " по едно хапче всеки ден ".
Експерти предизвестяват, че хидроксихлорохин не би трябвало да се приема всеобщо, тъй като има рискови странични резултати. Преди часове сходно предизвестие насочи Френската организация по медикаментите, а преди няколко дни това разгласи и Европейската организация по медикаментите. В България лекуването с това лекарство става единствено при строго лекарско наблюдаване.
Още: " В Европа нещата с ковид наподобяват все по-добре, само че по света има притеснителни сигнали "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР