Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза в интервю за телевизия

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза в интервю за телевизия
Коментари Харесай

Тръмп е готов да стане донор на кръвна плазма

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели в изявление за телевизия Фокс нюз нощес, че е спрял да взема медикаменти против ковид а " преди към 8 часа ", предадоха Ройтерс и ТАСС. Каза също, че след извършеното лекуване към този момент се усеща още веднъж мощен и деятелен и даже изрази подготвеност да стане донор на кръвна плазма, с цел да помогне на други болни от Ковид-19.

Тръмп заяви също, че преди няколко часа е дал проба за още един тест за ковид а, само че още не знае резултата. " Зная, че наличието на вируса у мене е или извънредно ниско, или че съм напълно свободен от него ", похвали се той.

Водещият го запита какви са били признаците на заболяването при него. Тръмп отговори, че " не се усещах мощен, само че не усещах проблеми с дишането ". След като е почнал да приема през 24 часа новото лекарство регенерон обаче се е почувствал по напълно различен метод и по тази причина е напуснал болничното заведение по-рано.

" Сега в действителност се усещам добре ", акцентира президентът и добави, че лекарите са желали да го оставят там за по-дълго време. Тръмп напусна болничното заведение " Уолтър Рийд " във вашингтонското предградие Бетезда след 3 дни и половина.

Президентът съобщи пред Фокс нюз, че е подготвен да се яви на идващ спор с претендента на демократите за президент Джо Байдън, в случай че това стане " навън ", а не в затворено помещение. " За мене това въобще не е проблем. Всъщност, когато правехме манифестации навън, ние нямахме никакви проблеми. Той установи, че вероятността от предаване на въздуха навън е по-малка, в сравнение с в помещение.

По-рано през вчерашния ден комисията по президентските диспути анулира втория спор на кандидатите, който трябваше да се състои на 15 октомври, откакто Тръмп изрично отхвърли той да се състои в нов формат - виртуално, т.е. без среща лице в лице със своя конкурент. Комисията предложи това решение поради опасенията, че Тръмп може още да е вирусоносител и да пръска болест. Следващият спор, който би трябвало да бъде и финален, е плануван за 22 октомври. Засега не е ясно дали и по какъв начин ще се организира той.

Екипът на Тръмп настоя дебатът да бъде по първичния вид - с персоналното наличие на подиума на двамата противници, като се аргументира с лекарското наставление, че от събота президентът към този момент ще може да взе участие в обществени събития.
Комисията обаче не одобри този аргумент и се базира на доста опасения за здравни опасности.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР