Президентът на САЩ Доналд Тръмп и лидерът на Северна Корея

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и лидерът на Северна Корея
Коментари Харесай

Тръмп и Ким Чен Ун започнаха същинските преговори, не пуснаха знакови репортери на вечерята им

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и водачът на Северна Корея Ким Чен Ун започнаха втората си среща в границите на двудневните договаряния в Ханой, съобщи БГНЕС.
Преди старта на диалога Тръмп сподели, че " не бърза за на никое място " по въпроса за унищожаването на нуклеарните оръжия на Северна Корея, тъй като резултатите от договарянията щели да проличат в дълготраен проект. " Скоростта не е значима за мен ", съобщи американският президент. Според него, доста по-важно било да бъде контрактувано " вярното " съглашение за премахването на оръжията.
Същевременно Ким Чен Ун съобщи следното: " Ще направя най-хубавото, на което съм кадърен, с цел да реализираме добър резултат ". Кореецът назова срещите с Тръмп " страховит разговор " и сподели, че двамата вървят един до друг по пътя.
Всичко това се случи на фона на новината, че Белият дом не е разрешил на постоянните репортери към американското президентство на Reuters, AP, Bloomberg и Los Angeles Times да отразят предходната към този момент вечеря на Тръмп с Ким Чен Ун, тъй като вечерята била доста сензитивно събитие, съгласно говорителката на Белия дом Сара Сандърс.
Екипът е участвал, когато Тръмп и Ким са се срещнали първоначално и са стиснали ръце, осведоми Агенция " Фокус ". По време на тази къса интимна среща, до момента в който камерите са работели, кореспондентът на Reuters Джеф Мейсън е попитал Тръмп какво желае да реализира от срещата и дали се е отказал от настояването си за денуклеаризация на Северна Корея. Тръмп е дал отговор с " не " на втория въпрос и е дал по-дълъг отговор на първия.
Веднага след него, репортерът на AP Джонатън Лемайър е попитал Тръмп дали чака да се постави завършек на Корейската война. Тръмп е дал отговор: " Ще забележим ". Той е попитал Тръмп и дали има мнение за чуването на юриста му Майкъл Коен, което беше планувано за сряда. Тръмп се е намръщил и е поклатил глава.
В документално известие Сандърс е обяснила, че " заради сензитивната природа на срещите ние ограничихме броя на публицистите, отразяващи вечерята. Продължаваме да прецизираме обособени аспекти от тази историческа среща и постоянно ще работим така, че де сме сигурни, че американските медии имат колкото е допустимо по-голям достъп ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР